Site icon Langatonta tehokkuutta

Automaatio


Mopasol tarjoaa monipuolisia automaatioratkaisuja teollisuuden tarpeisiin. Tulemme mielellämme käymään tuotantotiloissanne. Saat ehdotuksen tuotannonkehittämisestä automaation avulla.


Mitä teollisuusautomaatio on?

Teollisuusautomaatio on osa toimivaa tuotantotekniikkaa. Automaatio voi olla pieniä arkea helpottavia ratkaisuja, kuten mekaaninen lajittelu linjastolla edullisen yhteistyörobotin avulla, yksittäinen robottisolu tuotantolaitoksessa, tai kokonaan automatisoitu tuotantolinjasto elintarvikkeita valmistavassa tehtaassa.

Mopasol valmistaa kokonaisia tuotantokokonaisuuksia sekä yksittäisiä laitteita. Tarjoamme asiakastarpeen mukaisen käyttöliittymän ja varmistamme, että asiakas saa juuri tarpeensa mukaisen ratkaisun tuotantonsa tehostamiseen.


Miten automaatiota voi hyödyntää tuotannossa?

Automaatiota kannattaa hyödyntää esimerkiksi:

Mekaanisissa toistuvissa työtehtävissä automaatio lisää työtyytyväisyyttä vähentämällä ihmistyövoiman tarvetta raskaissa toistuvissa tai yksinkertaisissa työtehtävissä. Ihmisten terveyttä vaarantavien työtehtävien automatisointi, kuten polttava kuumuus tai kemikaalit, pienentävät kemiallisille aineille tai palovammoille altistumisen riskiä.

Testausautomaatiossa voidaan testata esimerkiksi istuimen verhoilun kestoa automaattisesti toistuvalla kuormituksella, tai robotin avulla siirtää konenäkökamera tarkastamaan työstetyn metalli- tai muovikappaleen työstöjälkeä ja mitoitusta.


Mitä hyötyä automaatiosta on?

Teollisuusautomaatio, nimensä mukaisesti, automatisoi tuotannon toimintoja. Automaation avulla voidaan määritellä tuotteiden laatu tarkemmin ja poistaa inhimillisiä virheitä tuotantolinjastolta. Tuotantomäärien kasvattaminen helpottuu, tuotanto tehostuu ja ihmistyövoima voidaan hyödyntää enemmän pohdintaa vaativiin työtehtäviin.

Automaatiolla voi olla myös positiivisia kustannusvaikutuksia rasituksesta johtuvien sairauspoissaolojen vähenemiseen.

Positiiviset kustannusvaikutukset ulottuvat usein myös hävikin vähenemisen myötä materiaalikustannuksiin.

Automaatioon panostaminen jättää pitkässä juoksussa enemmän euroja tulosviivan alle.


Tuotantokoneiden päivittäminen uudelleenohjelmoinnilla

Vanhojen tuotantokoneiden toimintaa voi parantaa uudelleenohjelmoimalla, ns. logiikan vaihdolla. Logiikan vaihdossa laitteeseen uusitaan sen äly-yksikkö vastaamaan nykypäivän tarpeita.

Yksinkertaisimmillaan automaatio estää toiminnassa olevaa laitetta tekemästä virheellistä tuotetta pysäyttämällä koneen tai varoittamalla valvomossa tai läheisellä työpisteellä työskentelevää henkilökuntaa.

Ohjelmoitavan logiikan avulla käyttäjä voi määritellä tuotannon toiminnan haluamakseen.

Nykyaikaisessa tuotantoautomaatiossa hyödynnetään tehokkaasti konenäköratkaisuja sekä anturointeja. Automaatioratkaisut ovat yhdistettävissä myös Mopasolin kehittämään SmartIO-tekniikkaan, jolloin tuotannon johtaminen sekä ennustettavuus helpottuu entisestään dataa hyödyntämällä.

Mopasolin pitkän linjan automaatio-osaaminen sekä asiantuntijuus konenäköratkaisujen parissa yhditettynä SmartIO-järjestelmään tekevät meistä todellisia tuotantoprosessien kehittämisen supersankareita.


Pohditko tuotannon kehittämistä, parantamista tai nykyaikaistamista? Kysy lisää tai varaa Tuotannonhallinta-workshop.

Noudatamme NLM 10 yleisiä sopimusehtoja.

Exit mobile version